Què és el Portal de Participació de Celrà?

El Portal de Participació és el punt de trobada digital dels ciutadans i l’Ajuntament.

Aquí trobaràs els mitjans necessaris per suggerir i proposar totes les idees que tinguis per millorar el funcionament de l’espai públic. Ens basem en els principis de transparència en la gestió pública, la coresponsabilitat en la gestió i la participació activa com a mecanismes eficients de governança pública.

Com puc fer una proposta?

Per poder fer propostes cal que et donis d’alta al portal introduint les teves dades i el teu DNI. Omple el formulari de creació de noves propostes i explica’ns les teves idees.

Comparteix la teva proposta utilitzant els botons de les xarxes socials i el link que pots enganxar en qualsevol mitjà digital o correu electrònic.

Com funcionen els pressupostos participats?

Els pressupostos participats són una eina de gestió fonamental de l’Ajuntament a través de la qual els veïns i les veïnes de Celrà tenen la possibilitat de decidir directament en què es gastaran els diners del nostre municipi: noves infraestructures, millora de serveis...

L’Ajuntament de Celrà va impulsar la primera iniciativa de participació ciutadana l’any 2011. Des d’aleshores cada any intentem millorar el model per aprofundir en la democràcia participativa.

Calendari

Cada any es definirà un calendari prèviament.

Aquelles propostes que suposin una despesa pressupostaria i que siguin viables des del punt de vista tècnic seran incorporades a la llista de projectes del Pressupost Participat.

Cal saber que...

Tothom té dret a opinar i a ser escoltat.

Tothom és igual i té els mateixos drets.

Qui pot votar i on?

Qualsevol ciutadà de Celrà que tingui més de 14 anys i es doni d’alta al portal podrà exercir el seu vot.

Per donar-se d’alta cal estar empadronat al municipi.